Harry Potter és az elátkozott Gyermek

J. K. ROWLING, JACK THORNE, JOHN TIFFANY
Harry Potter és az elátkozott gyermek
2016
Voldemort halála után béke honol a varázslóvilágban.
Legalábbis ideig-óráig, ugyanis egy rossz döntés következtében ismételten elindul a mágusok háborúja.
A Harry Potter rajongóknak kötelező könyv az Elátkozott gyermek, amely a 2016 nyarán, a londoni West Enden bemutatott színdarab alapján került nyomtatásba.
A cselekmény Voldemort halála után tizenkilenc évvel veszi kezdetét. 
harry potter és az elátkozott gyermek

Harry Potter fiatal korát szentelte annak, hogy örökre pontot tegyen a Sötét Nagyúrral vívott küzdelem végére. Iskolás évei alatt, a ma már kenyérkereső családapa több alkalommal nézett szembe Voldemort haragjával. A sötét varázslatok első számú embere megölte Harry Potter szüleit, ám minden erejét elvesztette, a Harryn elkövetett sikertelen gyilkossági kísérlet következtében – a tiszta lelkű varázslót szülei hagyatéka és a bosszú hajtotta. Voldemort halálával úgy tűnt, hogy helyreállt a világ rendje és a jó diadalmaskodott.
A gyermeki kalandvágy és a szülői fájdalom következményeként azonban, minden megváltozik.
Harry Potter jó barátja, Cedric Diggory fájó mementóként gyötri Harry emlékeit, hiszen a szeme láttára oltotta ki életét Voldemort, egy Trimágus tusán. Egy napon, Cedric édesapja felkeresi Harry Pottert, hogy megkérje egy rengeteg veszélyt rejtő utazásra. Amos Diggory, a gyászból kikecmeregni nem tudó édesapa arra kéri Harry Pottert, hogy a Minisztérium birtokában lévő, a varázslóvilág utolsó Időnyerője segítségével térjen vissza a múltba és mentse meg gyermekét. Harry, tudva azt, hogy ez milyen veszélyeket rejthet magában, visszautasítja a segítséget.
A lebilincselően fordulatos alkotás cselekményének alapja az, hogy Harry fia, Abus hallja a beszélgetést, majd úgy dönt, Draco Malfoy fia, barátja Scorpius segítségével ellopja a Minisztériumból az időnyerőt, hogy megmentse Cedric Diggoryt.
A két varázsló a nemes cél érdekében cselekszik, ám Harry nem véletlenül utasította vissza Cedric apjának kérését.
“Those we love never truly leave us, Harry. There are things that death cannot touch.” 
― Jack ThorneHarry Potter and the Cursed Child - Parts One and Two
Anna

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gucci: Egy sikeres dinasztia története - Patricia Gucci

Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb - Könyvajánó

Vezetés - Alex Ferguson & Michael Moritz