Miután Elvesztettelek

JOJO MOYES
Miután elvesztettelek
2015
A talpra állás rögös útja
Jojo Moyes regénye esetében előfutárként szolgál, a Mielőtt megismertelek című mű. A kiindulási alapként szolgáló történet végén, Louisa Clark elveszti élete szerelmét, Will Trantort.
A Miután elvesztettelek tulajdonképpen egy iránytű ahhoz, hogyan kell, egyáltalán fel lehet-e állni abból a mértékű, soha véget nem érőnek tűnő keserves fájdalomból, amelyet szerelmünk elvesztése okoz.
Jojo Moyes: miután elvesztettelek

A kezdeti üresség üvöltő fájdalma nyughatatlanul munkálkodik Lou lelkében. A reptéri ír pubban eltöltött napi szintű munka nem tereli el a gondolatait, esténként pedig az egyetlen vigasza a tetőn való ücsörgés és a fehér bor. Az óráknak tűnő percek és a heteknek tűnő órák lassan telnek a tragédiát megélt nő számára, aki továbbra sem tudja, mi a motiváló tényező a holnapok felébredéseiben.
A balszerencse áradásának íratlan törvényei szerint, Lou gondjai és fájdalmai nem csökkennek – egy baleset után a lelki vívódások mellett kénytelen elviselni a fizikai fájdalmakat is, mentálisan pedig méginkább padlóra kerül, hiszen kénytelen visszaköltözni szüleihez, a felépülés érdekében. A főhős szerelme nélkül, szülőházában úgy érzi ugyanott tart, mielőtt megismerte Willt.
Amikor már nincs lejjebb, akkor kell megindulni felfelé!
Lou érzi, hogy valamit kezdenie kell saját magával, így belép a Továbblépők elnevezésű terápiás csoportba, ahol rengeteg inger éri, az alapjáraton is védtelen lelkét. A sérülékeny Louisa Clark talpra állásában érdekes pikantéria, hogy kapcsolatba kerül valakivel, történetesen halott szerelmének múltjából.
“My voice, when it emerged, cracked a little. “I’m not in love with a ghost.” 
― Jojo MoyesAfter You

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gucci: Egy sikeres dinasztia története - Patricia Gucci

Fredrik Backman: A hazavezető út minden reggel egyre hosszabb - Könyvajánó